RejsRejsRejs » Annoncørbetalt indhold » Sådan opretter du nemt holdingselskab
Annoncørbetalt indhold

Sådan opretter du nemt holdingselskab

Pære, light bulb, lyspære, elektrisk pære
Sponsoreret indhold
Skodsborg banner Tropical islands Berlin princess cruises banner

Dette indhold er sponsoreret.

Hvis du overvejer at starte din egen virksomhed, kan det være en god idé at stifte et holdingselskab forinden. Der er nemlig mange fordele ved at oprette et holdingselskab som ejer af ens driftsselskab. Bliv klogere på fordelene ved at stifte et holdingselskab i denne artikel. 

Hvad er et holdingselskab?

Holdingselskabets primære funktion er at eje andele i ét eller flere andre selskaber. Holdingselskabet er ikke en selvstændig selskabsform, men et helt almindeligt selskab i form af enten et anpartsselskab eller aktieselskab. 

Der er oftest ingen drift i holdingselskabet, der derfor heller ikke vil være momsregistreret. Driftsselskabet vil drive den egentlige forretning, mens holdingselskabet kun vil eje andele i et eller flere driftsselskaber. Der findes både holdingselskaber, hvor der er flere ejere i ét samlet holdingselskab, og flere forskellige holdingselskaber, der hver især er ejet af én af ejerne. 

Fordelene ved at oprette et holdingselskab

En af de primære fordele ved oprettelse af holdingselskab er, at der kan ske skattefri overførsel af overskud mellem driftsselskabet og holdingselskabet. 

Derudover har du mulighed for at lave en holdingkonstruktion, hvilket betyder, at moderselskabet fungerer som en pengetank. På denne måde begrænses risikoen ved driften i ét selskab ved at overføre opsparingen løbende til et andet selskab. 

Det er også en fordel at have et holdingselskab i forbindelse med salg af dit selskab. Hvis ejeren af et selskab ejer selskabet gennem et holdingselskab, så er det holdingselskabet, som sælger selskabet, hvilket kan gøres skattefrit. Hvis ejeren derimod ikke ejer selskabet gennem et holdingselskab, vil selskabet sælges som privatperson, hvilket vil medføre en højere beskatning. Efter salget kan selskabsejeren bestemme, om beløbet fra salget skal udloddes som udbytte fra holdingselskabet, eller om beløbet skal geninvesteres i andre eksisterende eller nye selskaber.

Hvis du skal udskifte ejerkredsen i selskabet, er det ligeledes en fordel at have et holdingselskab, idet du kan modtage skattefrit udbytte og sælge skattefrit. Derudover vil man have mulighed for at slanke driftsselskabet før et frasalg, hvorved nye ejere ikke skal betale for opsparet overskud.

Hos Legal Desk kan du nemt lave de nødvendige dokumenter til at stifte et holdingselskab. Det eneste, du skal gøre, er at udfylde formularen online og betale for dokumenterne, hvorefter de skal underskrives af ejerne. Herefter skal selskabet registreres online hos Erhvervsstyrelsen for at blive gyldigt, hvilket Legal Desk sørger for. Så snart registreringen er gennemført, modtager du et CVR-nummer for selskabet, og du er dermed klar til at drive dit selskab.

Dette indlæg indeholder links til nogle af vores samarbejdspartnere. Hvis du vil se, hvordan det foregår med samarbejder, så kan du trykke her.

Om forfatteren

Samarbejdspartner

RejsRejsRejs samarbejder med danske rejsebureauer, turistorganisationer og andre aktører i rejsebranchen.

Hvis du vil se mere om vores samarbejder så klik her.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.